Dugnadsgjengen består av følgende personer (fra venstre); Tor Karlsen, Arne Vinslid, Tor Kvillum, Bjørn Sundby, Normann Andersen, Hans Gulliksen,Knut H. Andersen, Hans Kristian Hønsvall, Johs. Kålås, Knut Hundeland. (ikke tilstedet på bildet; ) Svein Toverud, Bjørn Tore Gundersen, Roar Halvorsen, Ole Eid, Per Baust Berntsen, Kåre Sletmo, Sverre Keim Johnsen og Leif Nyland. Tar vi med Ole Gunnar, greenkeeper, som leder det hele, er de totalt 19 personer :-)

Er det noen du skal være ekstra glad i, så er det denne gjengen.

Dugnadsgjengen er for mange medlemmer bare et begrep, som svært få vet hvem er eller hva de driver med!  Stort sett «gjemmer» de seg ute på banen når de jobber og forsøker å være minst mulig i veien for golfspillerne. Så derfor er det naturlig at vi knapt nok vet hvem de er eller hva de gjør! 

 

I 4 år har de holdt på og gjengen utvides mer og mer. I fjor var de 10 stk, mens i år har de nesten doblet seg, med hele 19 personer!  Imponerende!

 

Betydelig frivillig arbeid!

Hver mandag (ja, du leste riktig; hver mandag!!!) gjennom hele golfsesongen, fra klokka 9-13, jobber de frivillig med forskjellige arbeidsoppgaver, gitt av Ole Gunner (greenkeeper).  Og oppgavene er mange;

- Rydder på tee-off stedene (reparerer oppslått torv, fjerner brukte pegger, rengjør / etterfyller ballvaskere, tømmer søppelkasser, osv)

- Fixer alle bunkere (reparerer og etterfyller bunkersand, kutter kanter, luker ugress, osv)

- Ordner fairways / greener (etterfyller oppslått torv, kontrollerer alle røde, gule og hvite staker, reparerer nedslagsmerker på greenen, osv) 

 

Når golfsesongen er over og banen er stengt, så skulle man tro at de tok seg en velfortjent hvil. Isteden fortsetter de gjennom hele høsten / vinteren med å rydde / fjerne nedfelte trær og ordner baneutstyr (noen av dem tidligere maskiningeniører og de bidrar med betydelig hjelp på mye av det tekniske utstyret!)

 

Her ser du deler av gjengen ordne bunkeren på hull 9 i forkant av Junior-NM Damer

 

Arbeid som kan verdsettes

Knut H. Andersen fungere som en type organisator (han vil bare bli omtalt som en av gjengen) og han sier følgende om motivet for det frivillige arbeidet:

«Vårt arbeide er primært å bidra økonomisk, men har også et sosialt tilsnitt. Etter endt dugnadsdag spanderer klubben vafler/kaffe, og som alle frivillige får vi noen ekstra greenfribilletter og treningsballer (alle i gjengen er aktive golfere). Dugnadsgjengen fungerer godt takket være de personer som er med, og etter klare opptrukne arbeidsrutiner». «Frivillighet er viktig i alle golfklubber. Det skaper resultater og relasjoner – og er i tråd med det samarbeide som Sandefjord Golfklubb har inngått med Norges Golfforbund om nettopp frivillighet.

 

Om vi omsetter arbeid Dugnadsgjengen gjør om til penger, så tilsvarer deres innsats det samme som ett årsverk / ca kr 500.000,-. 

 

Vi klapper i hendene og sender en stor takk til Dugnadsgjengen som gjør banen flott for oss andre! 

Tusen takk!


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.