Banestatus

28.6.2018    Henrik

 

Hei alle sammen

Her kommer det en liten oppdatering på hvordan det går med banen vår. Det har skjedd ekstremt mye på banen vår de siste ukene, men på grunn av denne sommervarmen som mange nyter om dagen, så tar det tid for at banen blir i topp stand. Mange utfordringer både med tanke på tørke og vanning, men også for at det som har kommet av nye planter skal fortsette å jobbe seg utover greenene våre. Jeg skal prøve å gi en liten oversikt over hva vi har gjort, men også for hva vi skal gjøre i tiden fremover.

 

Greener:

Vi har nå fått luftet og skjært alle greenene, dette fordi plantene trenger næring ifra gjødsel men også oksygen ned i bakken for å utvikle seg mer og mer. Vi vertikalskjærer for å gi plantene mulighet til å etablere flere (utløpere) planter, slik at disse skal tette seg mer og gi en jevnere overflate på greenene. Vi har i tillegg fått sådd alle greener for andre gang med krypkvein, noen mer enn andre. Vi har også gått ut å støttesådd inn en type som heter markrapp på de bare områdene, denne planten jobber veldig godt sammen med krypkvein. Dette har vi gjort fordi denne planten har normalt en kjappere spireprosess som da sammen med krypkveinen kan være med å tette disse åpne områdene. Det er ikke gitt at dette blir et perfekt resultat på første forsøk, men dette må jobbes med utover sesongen.  I hele denne prosessen vi er i nå så er det viktig at vi følger opp med dressing (legge på sand), for at det skal bli mest mulig luft i topplaget men også for at plantene skal beskyttes. Det har blitt sprøytet et par ganger siden sist med avspenningsmiddel for at vannet skal trekke ned javnt over hele greenen. Vi kan ser flere spirer som kommer og at greenene tetter seg sakte men sikkert. Hull 15 og 16 håper jeg å kunne åpne i løpet av 1 ukes tid.

Videre skal det følges opp med gjødsel, vanning og vertikalskjæring. Vi følger nøye med på prosessen slik at alle nye og gamle planter skal føle seg velkommen.

 

Fairwayer:

I løpet av de siste ukene så har fairwayene kommet seg betraktelig. Vi har vært ute å skjært for å få nye planter til å trenge igjennom. Vi har sådd alle fairwayene og gjødslet alle 2 ganger hittil. Det blir som alt annet ute på banen jevnlig klippet for å gi en jevnere og finere overflate. 

 

Teesteder:

Her har vi sådd alle teesteder, men her må vi ut en gang til for å fylle opp med frø slik at nye spirer kan være med på gi jevnere teesteder. Før vi går ut å sår igjen, skal vi ut å vertikalskjære alle utslagsstedene . Vi har litt utfordringer med en del spredere som ikke fungerer helt som de skal, så her er det flere som må byttes. Jeg har fått nye spredere så dette er en jobb som blir prioritert.

 

For å oppsummere litt så vil jeg si at dette går absolutt i riktig retning, men det tar tid. Tid man kanskje ikke har, men syntes det er veldig viktig å fokusere på hvor langt vi faktisk har kommet. Vet at det kan være frustrerende, men vi gjør alt vi kan for at banen vår skal bli i topp stand igjen.

 

Mvh

Morten Johannessen

Headgreenkeeper

l


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.