Matchplay 2017 avgjordt like før "målstreken"!

I dag, mandag 18.september, ble det avgjordt hvem som vant årets Matchplay! Etter spill gjennom hele sesongen, med 39 deltagere, stod tilslutt finaleduellen mellom Fredrik Vesterlund og Jan Hvidsten.  Nest siste runde, dvs semi-finalene, vant Fredrik over Arnt Helge Dybvik og Jan vant over Terje Nilsen. Finale-duellen skulle dermed avgjøres mellom to spillere som har tilnærmet likt handicap (Fredrik; 3,6 og Jan; 4,8). Og det ble spennende etterhvert, men ikke fra begynnelsen! Fredrik startet nemlig svært offensivt og ledet 4-0 etter 4 hull. Men så var det Jan sin tur og han knappet inn ledelsen så det ble mer jevnt.  

 

Dormie på hull 17

Etter hull 15, var stillingen 2-0 til Fredrik! På hull 16 kunne Jan klart å knappet inn Fredrik sin ledelse til 1-0, men gikk dessverre på en smell med 3 putt!!! Derfor var det Dormie på hull 17. ("Dormie" er et matchspill-uttrykk i golf som gjelder når en av golferne oppnår en ledelse som tilsvarer antall hull som gjenstår. F.eks leder to opp med to hull å spille, tre opp med tre hull å spille, fire opp med fire hull å spille, osv. Dette er eksempler på en kamp som er dormie). Så med andre ord, hull 17 var avgjørende!

 

2 meter og 1,5 meter fra flagget!

Hull 17 måler ca 150 meter og med litt dårlig lys (begynte å bli mørkt) og kjølig i luften, er det ikke gitt å få god greentreff på det hullet!  Men begge slår utrolig bra og lander tett på flagget, Jan 2 meter fra og Fredrik 1,5 meter fra! Jan putter for birdie og kan legge press på Fredrik, men stryker hullet utenfor og får dermed Par. Fredrik har dermed to slag for å vinne, men bommer såpass mye at neste putt ikke er gitt at han setter. Fredrik samler alle krefter (synger kanskje "Du Gamla Du Fria" inni seg (han er nemlig svensk)), låser de dirrende bena og setter putten sikkert i koppen!

 

Champagne, gledestårer og takketale

Vel, akkurat det var kanskje litt overdrevet, men han ble jo glad :-). Jan var sporty, hang med leppa i 2, kanskje 3 sekunder og så var alt som før igjen. Etter gratulasjonsrunder og klapp på skulderen, var alle enig om at det hadde vært en fin dag på golfbanen! De tusenvis av tilskuerne som dessverre ikke kom den dagen, gikk glipp av en spennende golfrunde med en verdig vinner!

GRATULERER, FREDRIK!


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.