Banestatus pr. 6.juni 2022

 

Mange lurer på hvordan det står til med banen vår, samt arbeidet med ny driving range.

 

Her kommer en status fra vår Head Greenkeeper, Morten Johannessen:

 

Hei alle sammen
Det er vel på sin plass med en liten oppdatering på hva som skjer på anlegget vårt. Etter mange tilbakemeldinger på for lite informasjon, skal jeg nå prøve å gi en liten oppdatering på hva som er gjort, samt gi en liten status på hvordan det er i dag, samt veien videre.


Driving range
Her er det nok mange som lurer veldig på hva som skjer. Jeg kan betrygge dere med at her har vi kontroll. Jeg kan være den første til å si at dette er et prosjekt som har, og fortsatt stresser meg, litt over gjennom snittet. Grunnen til det er at klubben og jeg er veldig opptatt av at vi skal levere et produkt som dere medlemmer skal være veldig fornøyd med. Det håper jeg og tror jeg at vi skal få til.
Siden vi startet med dette arbeidet i fjor høst, har det pågått mye arbeid både synlig og ikke fullt så synlig. Det har igjennom hele vinteren blitt tilført enorme mengder masser som har blitt kjørt inn med lastebiler for å fylle opp til det nivået vi i dag ser resultatet av. Dette er masser som vi har fått uten å betale ei krone for. Det har også pågått et stort arbeid med drenering som skal gjøre at vannet fortere trekker seg unna, ved store nedbørsmengder. Planen vår har hele veien vært at vi skulle få sådd driving rangen første uken i mai, men på grunn av den kalde våren så hadde vi tele på store deler av området uken etter påske. Det var derfor ikke mulig å starte med planeringen før den var borte og det hadde fått tørket opp litt. Dette gjorde at vi ble noen uker forsinket med arbeidet vårt. Men etter intens arbeids innsats av gravegutta så var det klart for såing 12 mai.
Mange fikk sikkert med seg den store lastebilen som kjørte utpå der og sprøytet ut en grønn guffe over hele området. Denne grønne guffa inneholder en totalpakke med trefiber «munch», gjødsel, frø osv. Det har nå gått tre uker siden dette ble gjort og mange lurer nok på om dette har fungert. Det kan jeg med god sikkerhet si at har gitt resultater. Vanskelig å se, men det er faktisk et teppe av planter som er på god vei opp, fortsatt veldig tynt, men dette vil bare fortsette å utvikle seg i dagene og ukene som kommer. Nå gjelder det å tilføre litt fuktighet med jevne mellomrom til trefiberen, slik at den kan ta vare på plantene som spirer og gror.
Når det gjelder gressutslaget så er det ennå ikke sådd, men det blir gjort innen kort tid.
Så er det jo det store spørsmålet; Når åpner rangen? Det er litt for tidlig å gå ut med noen dato enda. Jeg har hele tiden sagt ila. juni, men pga. forsinkelser grunnet kaldt vær så er dette noe forskjøvet. Men, jeg er veldig optimistisk med at vi ser for oss åpning ila. juli. Vi vil komme tilbake med mer info ang. dato på et senere tidspunkt.


Utslagsområder og fairwayer
Jeg slår sammen disse to fordi her har vi gjort mye arbeid i forkant av baneåpning, men også nå i løpet av de siste ukene. Alle utslagsområder er luftet, vertikalskjært og sådd. Dog, vi får ikke helt den tilveksten vi ønsker slik at vi får en jevn og fin overflate.
Det er tidvis stort trykk på banen vår, så utslagsområdene får litt hard medfart. Vi jobber med dette og håper at nå som varmen kommer vil den være med på å sette fart på tilveksten. Det har fortsatt vært kalde netter og stort sett bare sola som har varmet, men nå ser det ut til at temperaturene vil stige i kommende uke.
Når det gjelder fairwayer så har vi hatt mer skader etter vinteren enn vi først så for oss i våres. Alle fairwayer er luftet, vertikalskjært og sådd, men her har det på ingen måte slått til som vi håpet på. Jeg vet at dette er en stor frustrasjon for mange og det beklager jeg veldig. Men jeg kan love dere at dette jobbes med så vi skal få så gode spilleforhold som mulig.
Det er nemlig sånn at vi er fullstendig klar over at dette ikke er godt nok.
Planen nå er å vertikalskjære på kryss og tvers slik at vi får rufset i den filten som ligger i toppen. Det vil hjelpe til å tilføre luft i det øverste sjiktet slik at de frøene som ligger i bakken kan få mulighet til å spire. Vi har den siste tiden vært heldig med at det har kommet noe nedbør, og med hjelp av vanningsanlegget håper og tror jeg at dette vil sette fart i spiringen i tiden fremover. Håper på forståelse for de utfordringene vi har, men igjen, vi jobber med saken. Vi har jo i hvert fall ballplassering.
Det er også kommet en del løvetann og diverse uvelkomne planter, som vi ikke ønsker å ha på anlegget vårt. Dette skal det sprøytes for innen kort tid.

 

 - 30.mai møtte vi Greenkeeper på greenen på hull 8. Tilførsel av luft ned i greener var ettermiddagens prioriterte arbeidsoppgave


Greener
Greenene våre blir bedre og bedre. De er tette og fine. Mange synes nok at de har vært trege, men nå klippes de ned. De er stort sett jevne og tette, så her føler jeg vi har god kontroll. De vil bli jevnlig luftet og dresset gjennom sesongen. Det er planlagt en vertikalskjæring og dressing innen et par uker.

 

Nå håper jeg at jeg kanskje har klart å svare på noen av spørsmålene som mange sitter med. Det er mye spennende som skjer rundt omkring på anlegget vårt som er med på å utvikle klubben vår. Dette er moro!

 

Mvh
Morten Johannessen
Head Greenkeeper
 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.