Sikkerhet for banepersonell på Sandefjord Golfklubb.

 

Våre banemannskaper har en viktig jobb. De sørger for å vedlikeholde og utbedre banen, slik at vi får en best mulig golfbane å glede oss med.

Naturlignok må dette skje på dagtid mens spill foregår. Det er derfor viktig at vi som spillere viser ansvar og ikke utsetter banemannskaper for unødig fare.

 

Vi vet alle at en golfball er svært hard, og å bli truffet av denne kan påføre stor skade, i ytterste fall fatale. Mange av oss har kanskje erfaringer med dette?

 

Når en spiller står på utslagsstedet og er klar til å slå, er det siste han/hun ønsker å måtte vente pga at det kjører en klippemaskin i nedslagsfeltet, eller at det står noen og raker i en bunker som er innefor rekkevidde for sitt slag. Likevel, dette er arbeid som må utføres og det er STRENGT forbudt å slå hvis det er fare for farlige situasjoner. Alle har vært gjennom golfopplæring og der ar vi lært om sikkerhet på golfbanen.

 

En observasjon som er gjort er at vi som spillere har generelt god respekt for sikkerheten for andre golfspillere, dog ikke like mye respekt for andre som befinner seg på banen, slik som banemannskaper.

 

Det skal nevnes at mange av banemannskapene på Sandefjord Golfbane er golfspillere, som deg og meg, som utfører viktig vedlikehold på ubetalt og frivillig basis. Motivasjonen er å kunne bidra til å opprettholde en golfbane av høy kvalitet i et sosialt lag. Det siste de ønker da er å få en golfball i kroppen fra spiller uten tålmodighet...

 


 

Sikkerhetsinstruks:

 

Begrunnelse

Sikkerhet for banepersonell har prioritet, og er et ansvarsforhold som pålegges den enkelte golfspiller. Med banepersonell menes alle som har en arbeidsfunksjon på banen av forskjellig art som; greenkeepere, servicepersonell og personell fra dugnadsgjengen som i hht. instruks utfører definerte arbeidsoppgaver. Sikkerhetsrutinene er fastlagt i SGKs HMS-rutiner basert på retningslinjer fra NGF.

 

Bestemmelser

  • Banepersonell har prioritet under arbeide på banen, og rutinene skal av sikkerhets- og arbeidsmessige grunner følges.
  • Ikke sett ballen i spill før du har oppnådd kontakt med banemannskapet som befinner seg i fareområde for spilling, før vedkommende signaliserer med oppstrakt hånd at du kan spille, og du svarer/kvitterer på samme måte. Hvis fare oppstår rop FORE!
  • Om nødvendig må du som spiller akseptere at det kan oppstå noe ventetid, idet vedkommende banearbeider kan vurdere nødvendigheten av å sluttføre sitt arbeide før spillet kan igangsettes. Vent på signal!
    • Prøvesving aldri i retning banemannskap eller andre personer på banen
    • Spill aldri mot en green uten flagg, eller dersom det er banemannskap/maskin eller spillere på greenen.
  • Vær oppmerksom på at det tidvis, og særlig mandag formiddag, kan være ekstra aktivitet på banen for vedlikehold og reparasjon. Dette er mannskap fra dugnadsgjengen, og de er utstyrt med gule vester. De er alle golfere, og har fått opplæring i sikkerhet.
  • Sikkerhetsrutinene gjøres kjent via opplæring av nye golfspillere, samt oppslag og informasjon på klubbens hjemmesider.

 

Konsekvenser

Alle golfspillere skal være kjent med, og følge sikkerhetsrutinene i SGK. Konsekvensene for ikke å følge dem er flere, bla. mulighet for alvorlige personskader. Uregelmessigheter rapporteres til klubbens ledelse for mulig viderebehandling i Disiplinærkomiteen med tilhørende reaksjon.

 

Brudd på sikkerhetsbestemmelsene kan medføre umiddelbar bortvisning fra
banen, og det vil bli utarbeidet en rapport som sendes spillers hjemmeklubb.

Kopi av rapporten sendes NGF.

 

Rapportskjema kan lastes ned her.

 

 

Husk: Alt banearbeide er for golfspillerens skyld - aksepter og respekter dette arbeidet!

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.