Nærmer det seg baneåpning?

 

NGF har i dag, 31.mars, hatt digitalt møte med «alle» golfklubber i Norge. Fra klubbenes side deltok daglige ledere og styreledere.
Meningen med møtet var å informere alle klubber om status for Koronakrisen, og hva som skjer med tanke på mulig baneåpning i Golf-Norge.

 

Tilbakemelding fra klubber og enkeltpersoner har ofte vært spørsmål som handler om når banene kan åpne, samt hva som er årsaken til at det ikke skal være mulig å ha åpne golfbaner. «-Det er ikke risiko for smitte ved spill…» osv.
Forbundet har samtidig også fått mange tilbakemeldinger hvor det er vist forståelse for stengte baner, og at klubber og enkeltpersoner har et ønske om å være lojal til beslutningene som er tatt.

 

12.mars: All idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.
24.mars: Tiltakene videreføres og gjøres gjeldende til 13.april.

 

Hva har NGF gjort siden 12.mars?

 

NGF har nedsatt en beredskapsgruppe (Beredskapsstab – Klubb) som har som oppgave å formidle viktig informasjon til Golf-Norge. Det er bl.a. opprettet en «Koronaside» på NGFs hjemmesider, hvor all relevant informasjon er plassert. Fra denne siden er det jevnlig sendt ut informasjon via nyhetsbrevet «NGF-nytt».

 

NGF har hele tiden vært klare overfor NIF og helsemyndighetene på at golfen er klare for å åpne anleggene for golfspill, med restriksjoner, når godkjenning fra NIF og helsemyndighetene foreligger.

 

Beredskapsstab - Klubb har ferdigstilt retningslinjene for golfspill med restriksjoner, samt laget plakatmaler som klubbene kan bruke; «Retningslinjer for å begrense Koronasmitte ved bruk av golfanlegg»
Her beskrives det i detalj hvilke retningslinjer som må oppfylles for å ev. kunne holde golfbaner åpne. Det beskrives hva som kreves både før, under og etter spill. Retningslinjene er utformet på en slik måte at de avviker fra golfreglene. Dette fører til at ingen runder er handicaptellende, og skal derfor ikke registreres i Golfbox. Plakatmalene gjøres tilgjengelig for klubbene når ev. godkjenning fra NIF og helsemyndighetene foreligger.

 

Hva gjør NGF nå?

 

Golfpresidenten er i jevnlig kontakt med idrettspresident Berit Kjøll. NIF støtter NGFs ønske om å åpne anleggene, med restriksjoner.

 

Det er sendt en epost fra NIF til NGF i dag, 31.mars kl. 13:30:

 

«Til alle særforbund og idrettskretser:

 

Norges idrettsforbund ved idrettspresident Berit Kjøll har i dag hatt direkte dialog med helsedirektør Bjørn Guldvåg for å følge opp vår henvendelse i form av et brev som ble sendt dem 25.03 og hvor NIF ber om en klargjøring av vedtaket vedrørende idrettsarrangement, idrettsaktivitet og svømmehaller.

 

Dialogen er god og konstruktiv, og Helsedirektoratet har lovet å komme tilbake med tydeligere retningslinjer senest kl. 12:00 i morgen formiddag. Vi vil holde dere løpende oppdatert så snart vi vet noe mer».

 

Slik står saken for øyeblikket. Vi må vente på svar fra helsemyndighetene i morgen, onsdag 1.april, før vi vet hvordan vi skal forholde oss til ev. baneåpning, med restriksjoner.

 

Vi krysser fingrene.

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.