Greenkeeper informerer

 

Høsten 2020 inneholdt mye nedbør, nesten sammenhengende regn i to måneder. Etter dette hadde vi en kort periode med opphold og «tørk» før første kuldeperiode kom.
Forholdsvis jevn temperatur, sammen med et dekke av snø på golfbanen, har gjort at vi har hatt en vinter uten nevneverdig mengde is på våre greener.
Før siste snøfall hadde vi et regnskyll som gjorde banen fri for snø. Deretter snødde det på nytt, og ny kuldeperiode satt inn. Banen har klart seg fint gjennom vinteren.

Det er fortsatt mye tele i bakken, jevnt fordelt på hele banen. Det vil ta noe tid å bli kvitt denne, spesielt med temperaturer under null på natten, som det har vært den siste tiden. Fra nå og utover kan det virke som om temperaturen er på vår side, og forhåndsmeldte plussgrader nattestid vil hjelpe på å smelte telen.
Det er viktig å poengtere at når telen forsvinner vil banen naturlignok være veldig bløt. En del av dette må tørke opp før vi kan sette i gang med årets sesong.
Det antas at vi vil se at telen slipper i løpet av de neste 14 dager. Greenkeeper har gjennom vinteren hatt mange arbeidsoppgaver, men i løpet av kort tid vil resten av banemannskapet også slutte seg til ventende arbeider.

Det har vært stor aktivitet på banen i vinter, med både graving, hogst, rydding og en del forskjønnelse;

  • Target greens er borte. Fortsatt under arbeid.
  • Område bak golfbil-container er slettet ut.
  • Det er opprettet dreneringsgrøft langs venstre side av hull 17.
  • Dammen ved hull 1 er fylt igjen. Fortsatt under arbeid. Grovplanering og visuell ferdigstillelse i løpet av kort tid, før resåing starter.
  • Område på venstre side, før fairway, på hull 2 er fylt igjen.
  • Rensket opp vannene på hull 6, 11 og 12. Ved utslag 55 på hull 6 etableres nytt vann. Arbeid pågår.
  • Den nye broen ved hull 18 har fått montert nytt rekkverk. Et flott rekkverk gitt i gave av Jotun AS. 


Det er flere punkter på planen over arbeid som skal gjennomføres i løpet av våren, og jeg håper mange vil ha glede av det.
Vi holder motet oppe i denne Korona-situasjonen vi alle er oppe i, og vi i Sandefjord Golfklubb skal gjøre vårt ytterste for at alle skal få en fin sesong også i 2021.

 

Morten Johannessen
Head Greenkeeper
 

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.