Greenkeeper informerer - 12/2-20

- Morten i kjent positur

 

Vi skriver medio februar, og vinterens snø og is lar vente på seg. Skal det være slik frem til våren, og sesongstart?


I løpet av ‘vinteren’ har det blitt gjort en del arbeider på banen, og her er en liten oppsummering:


Ved utslagsområde 55 på hull 8 er det klippet bort mye busker, samt fjernet mye trær. Her har det som kjent vært en utfordring å oppdage turgåere som plutselig har dukket opp ved bommen på vei inn på banen. Selv skilting ved bommen øker ofte ikke oppmerksomheten for pågående spill for en turgåer.

 

- God sikt ned mot bommen på turstien


Nå som det er godt rensket langs høyre side, mellom utslagsområdene 47/50 og 55, ned mot bommen, gis det mye bedre oversikt, og vi kan raskere reagere når turgåeren kommer. Flisekutteren har vært flittig brukt, og dugnadsgjengen har virkelig stått på med dette arbeidet i vinter. Nok en gang, vi kan ikke få sagt det mange nok ganger hvor viktige denne gjengen er for Sandefjord Golfklubb.

 

- Luftig og fint rundt utslagsområde 55

 

En annen viktig effekt ved tynning rundt utslagsområdet, er at det gir bedre tilgang med sol og sirkulasjon av luft. Kombinasjonen av dette gir bedre vekstforhold, og bedre tørke ved fuktighet. Som kjent fra egne hager, er det de stedene med mye skygge og stillestående luft, som gir mest mose og fukt.

På høyre side av greenen på hull 5, ned mot bekken, er samme type arbeid utført, av samme årsaker som på hull 8.

 

Mye drenerings arbeide er også gjort på utsatte steder. Til dels grove innhugg er gjort på banen. Områdene er fylt med grus, og skal senere fylles med vekstmasse og plantejord, før etablering av nytt gress. Vannet vil etter dette siles gjennom grusen og ned i dreneringsrørene, for så å ledes ut i bekker og vann.

 

  

- Dreneringsarbeider ved hull 11 og hull 16

 

Hvorfor er ikke banen åpen?
Det er fortsatt kaldt i bakken, og det er ikke aktivitet i plantene. Nedslagsmerker lar seg ikke reparere, og gresset vil i så tilfelle dø. Gressplantene er i dvale.

Hvorfor har andre baner åpne?
Jordsmonnet på vår bane er svært leirholdig, og inneholder mye mindre sand enn andre baner som har holdt åpen noen dager hittil i år. Mye sand i jordsmonnet gjør at luft kommer lettere til i jorden, hvilket medvirker til at banen tørker opp raskere.

 

I midten av november 2019 ble banen sprøytet med soppmiddel. Det ble her benyttet et såkalt kontaktmiddel. Grunnet mye nedbør og svingninger i temperaturer, noe som gir grobunn for soppdannelser, ble det igjen besluttet å sprøyte med kontaktmiddel i midten av januar.

 

- Sprøyting av soppmiddel på hull 1

 

Driving Range er til dels åpen. Det er svært bløtt på rangen, og dette gir utfordringer ved innhøsting av baller. Ballplukker får rett og slett ikke tak i de pluggede ballene på bakken, i tillegg til at kjøring på det våte underlaget ødelegger jorden. Det kan derfor oppleves at ballautomaten går tom for baller på de våteste dagene.

 

Banen ser etter forholdene veldig bra ut, og har klart seg godt hittil i ‘vinter’. Vi er positive for neste sesong. Mildværet har gjort sitt til at det ikke er kommet hverken snø eller is frem til nå. Skulle banen vår fylles med snø og is på denne tiden av året vil banen kunne tåle det, da det er kort tid igjen til vårens temperaturer og vekstforhold.

 

Etter årsmøtet vil det bli avholdt medlemsmøte, og her vil det bli gitt mer informasjon om banestatus, samt gitt muligheter for spørsmål.

 

Vi gleder oss til sesongstart!
 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.