Ny merking på deler av banen.

12.7.2018    Jerle Høyte, turneringsansvarlig

Det er fra og med mandag 9 juli gjort endringer på merking av sidevannhindere (røde staker) på hullene 8, 14, 15 og 16. På hull 8, 14, 15 og 16 er det innført røde merkelokk som definerer grensen langs bakken for hinderet inn mot fairway. Det er i tillegg gjort endringer i merkingen på hullene 14, 15 og 16 med tverrgrøfter slik at alle sidevannhindere nå er entydig definert med grenser både mot fairway og mot rough. Det er et spørsmål om fakta hvorvidt en ball som ikke har blitt funnet etter å ha blitt slått mot et sidevannhinder, er i hinderet. Når slik kjennskap eller visshet ikke foreligger etter at en ball som er slått mot et sidevannhinder, men som ikke er funnet, er i hinderet, må spilleren fortsett etter regel 27-1 (Ball mistet).

 

Vi har inntil videre beholdt røde merkestaker med jevne mellomrom for at spillerne skal bli vant til denne form for merking. Disse kan bli fjernet senere når merkeformen er innarbeidet. Bruk av merkelokk gjør at klippingen blir enklere, og vil bli gjennomført på andre hull også etter hvert.

 

Når er en ball i et sidevannhinder markert med røde merkelokk?

Selve lokket ligger i sidevannhinderet, dvs grensen er definert ved nærmeste utsidepunkter av lokkene på bakkenivå (utsidepunkt er punkt inn mot fairway/spillefelt). En ball er i sidevannhinderet når den ligger i, eller noen del av den berører hinderet. Grensen til et sidevannhinder strekker seg vertikalt oppover og nedover. Se definisjoner og regel 26.

 

Kan jeg fjerne et lokk som påvirker oppstilling eller område for sving?

Ja. Røde lokk er flyttbare hindringer og kan fjernes etter regel 24-1a uansett om ballen ligger i eller utenfor hinderet. Dersom ballen ligger på lokket kan ballen løftes og lokket fjernes etter regel 24-1b. Ballen må deretter droppes direkte under stedet hvor ballen lå på lokket, men ikke nærmere hullet. Ballen må etter dropping fortsatt ligge i hinderet (se regel 20-2c(ii)). Ballen kan rengjøres når den løftes etter denne regel. NB!!! Husk å plassere merkelokket tilbake etter at det blir flyttet ihht denne regel.

 

Sandefjord Golfbane v/Turneringskomiteen, Jarle Høyte

.

.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.